От няколко месеца тече агресивна клеветническа кампания срещу мен и семейството

...
От няколко месеца тече агресивна клеветническа кампания срещу мен и семейството
Коментари Харесай

Нико Тупарев: Обвиниха ме в длъжностно присвояване, без да съм длъжностно лице

" От няколко месеца тече нападателна клеветническа акция против мен и фамилията ми. Обвиниха ме в длъжностно заграбване, без да съм длъжностно лице ”, Това показва в позиция, изпратена до медиите, продуцентът Нико Тупарев. 

Припомняме, че телевизионният продуцент беше задържан по отношение на следствие за длъжностно заграбване. В последствие бе освободен от ареста, откакто Софийският градски съд реши, че няма данни за закононарушение. 

Днес Тупарев излезе с позиция за станалото. Ето цялостния ѝ текст:

Във връзка със събитията от последните дни и месеци, в които името ми беше намесено в кални медийни мероприятия, институционална принуда и последвало задържане, а след това освобождение заради липса на всевъзможни доказателства, бих желал да уточня обстоятелствата и да слага няколко въпроса на публичното внимание.

Задържането ми беше обявено като факт в уеб сайтове с прикрита благосъстоятелност, преди въобще да се беше случило. В същите от няколко месеца насам тече нападателна клеветническа акция против мен и фамилията ми.

Обвинението, по което бях притеглен, е за длъжностно заграбване от " Лайм " ООД, в което съм съучастник и владея 85 % от дяловете, само че в никакъв случай не съм бил шеф. Де юре няма по какъв начин да бъда индивид на закононарушението " длъжностно заграбване ", защото не съставлявам длъжностно лице за " Лайм ”. " Лайм " е сдружение със специфична капиталова цел, което е фокусирано в имотния пазар. То не развива и в никакъв случай не е развивало продуцентска активност, не е имало връзки с никоя от малките екрани и генерално няма общо с бизнеса ми.

" Лайм " ООД, дружно с " Куба Либре " ООД и " Ен Джей Пропърти " ООД, е предмет на голям брой сигнали, подадени от мен до способени институции, в това число до прокуратурата и ГДБОП, по отношение на следствие на възможна незаконна скица, с присъединяване на шефа и миноритарен съучастник в сдруженията - Александър Тошев и компания, ангажирана да обслужва правно бизнеса.

Целта на многопластовата скица е преодоляване на сдруженията и присвояване на имуществото им. Тя включва фиктивно получени и дадени заеми от шефа на сдруженията от и на свързани с шефа лица, за задачите на основаване на изпълнително произвеждане против всяко сдружение. При възпротивяването ми като мажоритарен съучастник, в Търговския указател са входирани неистинен документи с нотариална легализация, по силата на които продавам дяловете си по безусловно еднакъв метод и в трите сдружения против цена, равна на номиналната им стойност (5000лв). И трите прехвърляния на дялове са предмет на голям брой цивилен и търговски каузи, както е видно от партидите им в Търговския указател. Последното деяние, подхванато от Александър Тошев, е точно фабрикуването на сигнала против мен за длъжностно заграбване, без значение, че точно Александър Тошев е бил шеф и претрупан със отговорностите да ръководи сметките и имуществото на " Лайм " ООД. Именно на база този сигнал, прокурор със съмнителна известност изготвя неиздържаното и съгласно Софийски градски съд от правна позиция обвиняване.

Дивидентите, за които съм упрекнат, че съм присвоил, са били преведени по банков път посредством електронно банкиране от профила на чиновник на Александър Тошев въз основата на пълномощие, издадено от самия Тошев. Дивидентите са декларирани пред Национална агенция за приходите и са отразени в годишния финансов доклад на " Лайм " ООД, подписан от Тошев, с което той де факто валидира като правомерни осъществените заплащания.

Във всеки случай, заплащането на дивидентите би могло да се трансформира в спор от гражданскоправен темперамент, само че не може да съставлява съображение за наказателно гонене против съучастник, който е получил дивиденти, платени му от шефа. Очевидно е, даже единствено на база обществено налична информация, че обвиняването съставлява целенасочена принуда, предопределена да ме извади от тези сдружения. Още повече, че трайната правосъдна процедура е безапелационна, че е неприемливо потреблението на наказателния развой като средство за решение на разногласия с цивилен темперамент.

Оставам с убеждението, че институциите или най-малко някои техни представители не престават да работят като бухалки и да обслужват незаконни схеми. Ако тази процедура не бъде изкоренена, всеки законен частен бизнес може да е идващият. Въпрос на настойник е.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР